Skip navigation.
Kollaborációs Portál
  • English
  • Magyar

Videokonferencia oktatás Debrecenben

A következő két videokonferencia oktatási alkalom Debrecenben lesz, két egymást követő napon. Elsőként 2011. április 21-én 14 órai kezdettel az MTA ATOMKI-ban, majd pedig április 22-én 12:30-kor a Debreceni Egyetemen tartjuk meg az oktatást, amelyre szeretettel várunk minden oktatót, kutatót és hallgatót. Az oktatásra az oktatas [at] niif [dot] hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Tovább >>>

Videokonferencia oktatás a Dunaújvárosi Főiskolán

A következő videokonferencia oktatást 2011. április 6-án 13 órai kezdettel tartjuk a Dunaújvárosi Főiskolán, amelyre ismételten szeretettel várunk minden oktatót, kutatót és hallgatót. Az oktatásra az oktatas [at] niif [dot] hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Tovább >>>

Videokonferencia oktatás az Eszterházy Károly Főiskolán

A következő videokonferencia oktatást 2011. március 31-én 10 órai kezdettel tartjuk az egri Eszterházy Károly Főiskolán, amelyre ismételten szeretettel várunk minden oktatót, kutatót és hallgatót. Az oktatásra az oktatas [at] niif [dot] hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Tovább >>>

Videokonferencia oktatás a Semmelweis Egyetemen

2011. március 23-án 10:00-kor a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központban videokonferencia oktatást tartunk, amelyre Önt is szeretettel várjuk! Az oktatás során részletesen megismerkedhet a felsőoktatási-kutatási videokonferencia rendszerrel, és meggyőződhet arról, hogy mennyire egyszerűen teremthet kapcsolatot más kutatócsoportokkal akár belföldi, akár külföldi viszonylatban.

Tovább >>>

High definition videokonferencia szerver a felsőoktatás-kutatás szolgáltatában

A TIOP 1.3.2 projektünknek köszönhetően február elején munkába állt az új videokonferencia szerver (Multipoint Control Unit, MCU). A videokonferencia szerver teszi lehetővé kettőnél több videokonferencia eszköz kommunikációját, igazi virtuális tárgyalótermet varázsolva a résztvevők számára. A szerver egyszerre számtalan párhuzamos, egymástól független konferenciát tud futtatni, osztott képes megjelenítéssel teszi egyszerre láthatóvá a konferencia résztvevőit.

Tovább >>>

Elindult a desktop videokonferencia szolgáltatás

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az NIIF Intézet elindította desktop videokonferencia szolgáltatását, amely remélhetőleg rugalmasan és egyszerűen fogja támogatni a kutatás, az oktatás és a közgyűjtemények napi munkáját.

Tovább >>>

High Definition videokonferencia eszköz elhelyezési pályázat intézményeinknek

Megjelent a NIIF Intézet High Definition videokonferencia eszköz-elhelyezési pályázatának felhivása. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv TIOP 1.3.2 programja által támogatott fejlesztésnek köszönhetően a NIIF tagintézmények díjmentesen juthatnak professzionális HD videokonferencia eszközhöz. További információ a HBONE+ weboldalon.

Oláh György előadása az MTA-n - Internetes közvetítés

A Magyar Tudományos Akadémia meghívására ismét Magyarországra látogat Oláh György Nobel-díjas kémikus és 2009. október 13-án 14 órától "Új lehetőségek az energiapolitikában: a gazdaságpolitika és a metanolgazdaság szimbiózisa. Magyarországi lehetőségek" címmel tart előadást az MTA Dísztermében.

Tovább >>>

Videoportál projekt workshop 2009. október 27.

A TÁMOP 4.1.3 pályázat támogatásával fejlesztendő oktatási és tudományos videóportál szolgáltatással kapcsolatban szakmai workshop-ot tartunk, amelyre szeretettel várunk kollégákat minden tagintézményünkből. A workshop célja, hogy a fejlesztést bemutassuk az érdeklődő intézményeknek, illetve fórumot adjunk a leendő felhasználóknak, hogy saját ötleteiket/meglátásaikat megismerjük.

A workshop időpontja: 2009. október 27. 14:00

Helyszín: NIIF Intézet (alagsor A38 terem),1132 Budapest, Victor Hugo 18-22.

A workshop témája:

Tovább >>>

Videotorium higher-education and research video sharing portal is launched

Videotorium higher-education and research video sharing portal is launched in support of higher-education, research and public collection institutions. The project is supported by TÁMOP 4.1.3 application. Please visit the portal at http://www.videotorium.hu/.